Fler bilder

Här kommer ännu en uppdatering med bilder. Jag har, så gott jag har kunnat, ordnat bilderna efter fotodatum så att den äldsta bilden ligger först och den nyaste bilden ligger sist. Som vanligt kan du klicka på varje bild för att se en förstoring.


   
   
  

  
    

 
   
  

 

/Erika


En liten bilduppdatering..

Här kommer en uppdatering med lite fler bilder från resan... Det är bl.a. ytterligare några bilder från Sea World och trötta själar på Arlanda flygplats. Det har varit en superbra resa med trevligt sällskap. Vi fick dock en liten chock när vi landade på Kallax där det var 30 minusgrader, men allt har gått bra och jet-lagen är ur kroppen nu.
Fler bilder från Erikas kamera kommer inom kort, så snart hon hittar sin/skaffar sig en ny kameraladdare.

Tänkte också passa på att säga att denna blogg kommer att leva vidare så snart någon utav oss är på resande fot igen.

/Emilia



 
 
  

    

   


Jo då, vi lever...

... trots allt.

Vet inte riktigt vart jag ska börja. Det har hänt en hel massa och på grund av det har det inte blivit uppdaterat så bra på sista tiden. Just nu sitter jag och Emilia utanför en låst reception på ett lägenhetsområde vi inte skulle ha bott på. Allt började i lördagskväll då vi tyckte att det var lite kallt vi vårt lyxiga hus. Skit också tänkte vi men stod ut över natten. På söndagen paratade vi med receptionen som skickade ut en mekaniker som skulle fixa vår AC-anläggning. Ja det är kallt här, man hade kunnat tro att Florida skulle vara varmt (idag har vi haft +6 grader och det har snålblåst). I alla fall, natten mellan söndag och måndag skulle vi flytta till ett annat boende vilket vi gjorde. Visst, det nya boendet höll ju inte samma lyxiga standard men det var ju bara för en natt, trodde vi i alla fall. Mekanikern fixade en ny fläkt till AC'n och var så nöjd över jobbet han gjort tills han insåg att fläkten snurrade åt fel håll(!). Hm vi blev åter igen tvugna att flytta till vår provisoriska lägenhet, denna gång kändes det verkligen inte angenämt att flytta.

Nu håller vi på att frysa ihjäl och det blev inte bättre av att halva inlägget vi skrivit precis försvann. Snabbt kan vi i alla fall säga att vi trotsat Floridas köldrekord och varit på Oultets, Kennedy Space Center, Universal Studios och Epcot Center.

Det är jättekul att så många har följt bloggen! :) Imorgon blir det hemfärd men vi kommer med tanke på tidsskillnaden inte hem förrens på torsdag.

Kalla hälsningar från "the sunshine state" som inte riktigt stått upp till sitt namn under delar av resan.

Fler bilder kommer att läggas upp när vi kommer hem till Sverige :)





Sea World, Orlando

Så är snart ytterligare en fantastisk dag till ända. Dagen har vi spenderat på SeaWorld allihopa, en helt makalös park med hur mycket sevärdheter som helst. Vi intog första läktaren vid 11-tiden där vi fick skåda den mest fantastiska uppvisning av ett antal späckhuggare (killer whale) som trots sin enorma storlek visade på en vighet och vänlighet som inte går att beskriva med ord. Jag blev helt betagen av dessa enormt fantastiska djur.
Nog om detta!  
En helt makalös resa utlovades med "Polarexpressen" där vi skulle få beskåda det antarktiska djurlivet. Efter en hel timma i kön intog vi våra platser med STOR förväntan....men....aningen besviken blev vi nog. Henrik tyckte dock att detta var det bästa med dagen så då känns det ju bra att vi köade för att se detta.
 Nästa läktare vi intog var en show med valrosser och uttrar, vilket var mer av en teater men med otroligt väldresserade och duktiga valrossar.
Intressanta inglasade tunnlar där vi fick beskåda allt från djur som såg ut som växter till olika fiskar, pingviner, och hajar som simmade ovanför våra huvuden. Går endast att beskriva med ett ord - MAKALÖST FANTASTISKT!
Sista showen vi såg var oxså en makalöst uppvising med ett "gäng" delfiner, flertalet trapetsartister samt flygande papegojor bland oss i publiken. Denna show visade verkligen på många olika spännande inslag. 
En tur i berg och dalbanan hann Fredrik och Erika med medan Kevin, Janne och undertecknad tog en tur med Sky Tower, som var ett hundra meters högt torn som vi åkte upp i med en fantastisk utsikt over området.
Birgitta, Hasse, Henrik och Emilia hann även med att inta läktaren inför en isshow som enligt utsaga, även den varit mycket sevärd. Som avslutning på vår dag fick vi en liten "extra show", som Kevin uttryckte det, när vi fick se Dolphin Nursery, med några små delfinbebbisar simmande med sina mammor.
Som Ni alla förstår så har detta varit en helt fantastisk dag som egentligen inte går att beskriva med ord men jag känner mig lyckligt lottad som fått uppleva detta samtidigt som jag får umgås med helt underbara människor. //Helén



  
 


"Do not enter"

Inte Fredde idag heller...

Nyårsfirandet förflöt lugnt. Åt god middag i 50+arnas lägenhet. Kevin och Livia somnade långt innan 12-slaget vilket innebar att vi lyfte över dem till vår lägenhet och fortsatte firandet i båda lägenheterna. Självklart måste man ta seden dit man kommer, så på hel-amerikanskt manér hade vi tv'n på och kollade på "bollen" på Times Square i New York. Precis innan 12-slaget kom 50+arna med skumpa för att skåla in det nya året. Det var en trevlig och uppskattad överraskning. Efter som att klockan var ställd på 06.45 (1/1 -10) avslutades firandet i princip direkt efter 12-slaget.

Idag var det så dags för att "flytta". Vi lämnade Key Largo 09.15 för att bila upp till Orlando (ca 45mil). På vägen släppte vi av Malin på Miami International Airport. Sedan åkte vi in till Miami Beach en sväng innan resan mot Orlando fortsatte. Resan upp har gått hur bra som helst. Lite trafik och två fantastiska barn i bilen. Det har varit superkul att Malin har varit med oss över nyår och lite ledsamt att hon var tvungen lämna oss idag. Det enda som kunde ha slutat illa var närkontakten Hasse och Fredde hade med Highway Patrol State Police någon stans mellan Miami och Orlando. Det var inte så farligt som det låter men förmodligen ganska korkat att köra mot DO NOT ENTER (stor skylt) då inte mindre än tre polisbilar med tillhörande poliser stod parkerade ca 10 meter bort...

Huset vi har här i Kissimmee (Orlando) är hur fint som helst! Det går inte att beskriva i ord så vi kastar in lite bilder istället. Inte nog med att vi har fått ett fantastikst boende idag så har Janne fyllt år! Tårta inhandlades och "Ja må han leva" sjöngs.

Livia och Emilia är förkylda de stackarna :( 
 
  
  
   
   


RSS 2.0