Girona i skuggan av Barcelona?

Vid midnatt, strax innan läggdags igår stod jag och borstade tänderna på toaletten då Petrus ropade från sin bädd att polisen var utanför. Det klampades och hojtades ganska friskt i trapphuset, och min första tanke var att det var något gisslandrama i vårat trapphus. Jag, Erika och Petrus var snabbt fram till balkongdörren som tre ugglor. Långsamt hissade vi upp jalusiet, alla tre nedhukade, nästan liggandes på golvet kikade vi ut genom en springa. Spänningen försvann ganska kvickt då Erika sa "Hallå, alla står ju på balkongerna här ute, vi kan nog gå ut!". Sagt och gjort, vi gick ut på balkongen och kollade läget, samtidigt som vi konstaterade hur fåraktiga vi måste sett ut för grannarna i huset mitt emot. Det vi såg från balkongen var tre polisbilar med blåljus, en brandbil och vad vi misstänker var en brunnen vespa. Det hade kunnat bli en ordentlig brand då vi hade en stor mopedparkering precis nedanför våran lägenhet där vesporna stod parkerade som dominobrickor, men som tur var bodde vi även granne med brandstationen. Polisdramat var över och vi kunde sova gott.

Denna dag började 07.00 med frukost, eftersom att det var sista natten i Barcelona städade vi också ur lägenheten under morgonen, tog vårat pick & pack och lämnade lyan. Vi har valt att spendera våran sista dag och även övernatta i Girona, på ett hotell 600 meter från flygplatsen (ca 10 mil utanför Barcelona). Eftersom att flyget går 07.05 imorgon, tyckte vi att det var det bästa alternativet för att inte behöva kliva upp mitt i natten på avresedagen.

(Erika tar över tangenterna) Dagen spenderades alltså i Girona. Girona är en liten trevlig shoppingstad med en mycket vacker gammal stadsdel. Bussen stannade mitt i "nya" Girona vilket innebar en promenad på knappt 15 minuter till den äldre stadsdelen. Denna del av staden bestod av smala passager och otaliga trappor. En jättelik katedral och en mur som omringade hela området. Några timmar förflöt här med lunch och driknar. Det går inte att låta bli att fundera över hur det var här en gång i tiden, då munkarna gick omkring på gatorna och hästarnas hovar dånade mellan väggarna när en droska kom förbrsusandes. Det är nästan obegripligt att vi nu vandrar omkring i denna värld som en gång existerade utan att den visste vad den skulle förmedla till oss. Överjordiskt!

Girona är helt klart värt ett besök. Om du besöker Barcelona sju dagar kan du gott vara här i två av dessa.

Semestern avslutades på ett 4-stjärningt spahotell med mycket god buffé. Vi tackar för oss för denna gång, det är roligt att se att  många följer vår reseblogg. Förhoppningsvis är vi på resande fot snart igen. Destination, vem vet?

/Bibbi, Hasse, Erika, Petrus och Emilia

 
  
  
   
  
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0