Havet, La Rambla & Camp Nou

Vi började dagen med en busstur till medelhavet, där vi tog oss ett dopp och solade en stund. Vid lunchtid hade vi fått nog och gav våra solstols- och parasollbiljetter, som endast hade utnyttjats en timme till två trevliga norrbaggare som blev kjempeglad över detta. Lunchen åt vi på en restaurang intill stranden och sedan begav vi oss in mot centrum och La Rambla.

La Rambla, som en gång i tiden var ett "avrinningsdike" i Barcelona, imponerade inte speciellt mycket på oss, ett turiststråk med shopping och ficktjuvar som vi överlistade. På gatan fanns dock en enorm saluhall som intresserade oss, tyvärr hade inte alla salustånd öppet, vilket beror på deras siesta, som vi ännu inte riktigt lärt oss att de faktiskt har den här tiden på dagen (ca 14.00-17.00). Men det fanns ändå otroligt mycket att välja på där inne. Vi vilade lekamen med en glass på en glassbar innan vi begav oss vidare.

Vi tog metron ut till FC Barcelonas hemmaplan, Camp Nou. Ryktesvis hade vi hört att det var öppet för allmänheten att gå in och kika på arenan utan kostnad, när vi väl var där ville de ha 22 Euro per person för en titt. Vi var inte speciellt sugna på att betala över 200 kronor för att titta på en gräsplätt, så vi nöjde oss med att se utsidan av arenan och miljön där i kring.

Väl hemma i lägenheten tvättade vi kläder och lagade en god middag.
Erika som fortfarande går på halvfart efter sjukhusvistelsen, har trotsat detta och hängt med bra idag, men var väldigt utmattad efter dagen.

Dagen bjöd på mycket sol och skön värme, +29 grader.


/Emilia & Bibbi



                           
            
          
               
          


Kommentarer
Postat av: Simon

Lite fundersam på varför ni ville se Camp Nou haha? Som ni själva skrev, det är ju bara en gräsplätt.

2011-10-03 @ 23:24:50
Postat av: Simon

Emilia ser nästan lite för glad ut här också.

2011-10-04 @ 15:30:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0